Passion!
Efter tre veckor, just när jag tänkte ge upp, kom de. Det första gröna i mina två krukor. Nytt liv i universum. 
 
För ca tre veckor sedan satte jag ett gäng frön från en passionsfrukt. Det var varmt och torrt i fönstren men en påse över krukorna fick det att få fart på spirandet. Äntligen. 
 
 
Första tecknet på action i bilden ovan. Nästa bild är tagen ett par dagar senare. 
 
 
 
Det är något gudomligt över att kunna skapa liv så här. Från ett litet frö till en hel planta. Med frukt eller blommor... Nu gäller det bara att inte ta kål på det som vaknat. 
 
 
En gång i tiden hade vi en stor köksträdgård som såg ut så här: 
 
 
Men var sak har sin tid och den stora trädgåden fick vi släppa för att få tid över till annat. 
 
Spirande liv, växtlighet och odling är en passion vi delar, min man och jag. I nuläget är jag dock fullkomligt nöjd med passion i en kruka i vardagsrummet. 
 
 
 
Helena

Oj vilken härlig trädgård, med så mycket odling, men det är som du säger det tar otroligt med tid. Älskar också att vara i trädgården, men just nu har man inte så mycket ork, men förr låg jag timmar i trädgården, helt underbart :). Kram

Svar: Det var en superhärlig tid och fantastisk trädgård, men tog som sagt tid. Barnen blev större och vi ville lägga tiden på dem istället, men drömmer om att kunna ha trädgård eller kanske en kolonilott om några år. När tiden är rätt :)
Linnéa

Helena

Tänkte kommentera vägen till utmattning men den går inte att kommentera konstigt nog. Vet inte om du kan fixa det eller om jag kan kommentera och berätta hur mitt började :). Kommer inget kommentarsfält när man trycker på kommentera. Kram

Svar: Åh, nej vad knepigt! Jag kollade inställningarna förut idag och allt såg ok ut då. Ska se om jag kan göra något mer :-/
Linnéa

Linnéa

Nu ska det fungera att kommentera. Jag hade råkat boka ur en liten ruta på just det inlägget så det var mitt fel att det inte gick :-p Men nu ska det fungera igen :)

Lili

Vad kul att odla passionsfrukt, och att det ger resultat! Hoppas de blir jättegoda. ^^

Svar: Så härligt när det växer. Vet inte om det kommer bli frukt av detta men ett par gröna växter till i lägenheten åtminstone :)
Linnéa

Tankar om utmattning

Åh, I like! Vilka fina bilder på en härlig trädgård och odling. Vi gjorde detsamma, sålde huset med jätteträdgården när vi ville ha mer tid för barnen. Drömmen om en stor trädgård finns kvar, men så länge räcker det bra med en i miniformat! Gräsklippning är inte min favoritsyssla. Gillar mer finliret!

Svar: Håller med, finliret är grejer det :) Var sak har verkligen sin tid. Det var ett svårt beslut att fatta, men samtidigt kändes det rätt att släppa stugan när den sög mer energi än den gav. Barnen kan sakna den ibland, men när vi hade den kunde de tycka det var trist att inte hinna träffa kompisar för att vi var i stugan och fixade varje helg och hela sommaren. Vi tänker att vi inom ett par år kanske fått tag på en kolonilott eller liknande där vi kan hänga. Något som ger mer än det tar. Det är inte aktuellt just nu, men drömmen lever. :)
Linnéa

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress