Kloka ord från Pinterest
Pinterest ❤️ 
 
Det finns så mycket där att en kan förlora sig i timmar. Några pins jag tar till mig av lite extra just nu är dessa. 
 


Bland andra. De flesta från min yogainspo-board.
 
Har strul med trasig sladd till datorn just nu och får sköta detta från mobilen tillsvidare. Det går, men jag hoppas att det snart är löst. 
Saker jag är tacksam för just nu
(foto från januari 2015. Svartån, Örebro)
 
  • Att jag inte är deprimerad, något som kanske kan ha lurat mig att tro att jag klarar mer än jag faktiskt gör just nu. Främst för att jag antog att depression var obligatoriskt vid utmattning, det är det inte. Eftersom jag inte kände att allt var meningslöst och jag inte var innesluten i Det Stora Mörkret, struntade jag antagligen i kroppens signaler... Jag är tacksam för att jag slipper Det Stora Mörkret. Dit vill jag inte. Och med kunskap om att jag inte måste vara där kan jag istället fokusera på vad kroppen säger (skriker) åt mig just nu.
  • Mina barn. De är ljuset. De tar energi vissa stunder för så gör barn, men är även fulla av liv och kärlek. Vi skrattar mycket ihop. Och myser. De är allt. Allt i hela vida världen.
  • Min man...han stöttar och förstår när andra försvunnit för länge sedan.
  • Samtidigt som jag är irriterad över besluten som tas över mitt huvud känner jag en underlig tacksamhet för det. Nu är saker som de är. Jag orkar, som sagt, inte så mycket som jag trott. Det är antagligen Den Duktiga Flickan i mig som rycker på axlarna och säger att "om ett par veckor är allt som vanligt". Eller kanske inte. 
  • Att jag har ett gäng copingstrategier tillgängliga redan. Jag behöver bara få in vanor och rutiner för att de ska kunna börja göra nytta. 
  • För att jag ska träffa sjukgymnast imorgon som förhoppningsvis kan ge mig ytterligare strategier att arbeta med. Samtal har jag redan gått i, kanske blir fler, men jag behöver även praktiska verktyg...inte bara teori.
  • För att människor runt mig förstår detta bättre än jag själv gör. Det gör mig lite lugnare när oron sätter in. Mina föräldrar, de få vänner jag pratat med, mina svärföräldrar, mostrar och andra släktingar. Folket förstår och bara finns där. Tätt intill mig i min ensamhet. 
Jag är tacksam för kommentarerna som människor lämnar här :) Trots att vi inte känner varandra. Tack så jättemycket för att ni tar er tid att lämna fina ord! <3 
 
Sjukskriven...nu börjar arbetet!
 
Jag tar ett par djupa andetag och påbörjar arbetet med att lösa upp alla knutar, alla oklarheter och alla frågor. Nu börjar arbetet med att komma igen. På riktigt. Vila och återhämtning. Uppbyggnad och bearbetning. Nystart och omstart. Hur den omstarten än må se ut. Det här är inte hållbart i längden. Nu måste det bli ändring någonstans. Jag kan bara jobba med mig själv. 
 
Och hoppas de andra inblandade jobbar med att lösa saker på sitt håll, för allas skull. En stor del av allt detta beror nog på ett gäng missförstånd...eller kanske ovilja att förstå? 
 
Mitt första mål är att lösa upp orosklumpen jag har i magen, för den blockar allt annat just nu. Önskat er alla en galet fin helg! Det är ni värda <3