My one little word 2017

Inspirerad av Sandra Atilio.se Hjort har jag valt ett ord som ska få vägleda mig genom 2017. Ett ord som kan tolkas på flera olika vis och som känns helt rätt för mig just nu. 

 
Hade jag haft ett ord för 2016 hade det nog fått vara återhämtning eller liknande, men det är ju lätt att säga nu i efterhand. 
 
Jag vet väldigt, väldigt lite om 2017. Det är framtid och framtiden existerar inte. Vi har bara en föreställning om den. Vad jag vet är att jag fasar för den närmaste framtiden en aning. Men jag längtar också efter den. Fasar för nästa vecka. Vilken dag kommer beskedet från försäkringskassan? I vilken form? Kommer mobilen ringa när jag är på jobbet? Kommer ett brev ligga innanför dörren när jag kommer hem? Vad kommer hända efter beskedet och vad kommer det innebära i praktiken? Det här är vad jag vaknar med varje morgon och bär med mig hela dagen. Är det idag? Kanske nästa minut? När, var hur??? 
 
Jag längtar tills jag slipper ovissheten. Till framtiden när jag vet. Framtiden då problemen är lösta. För någon dag borde de ju vara lösta. Även om det är först om några år. Nuet är påfrestande, närmsta framtiden stressande. Bortom det finns något annat, som jag ännu inte kan ana. 
 
Och ibland oroar vi oss helt i onödan. För vi vet ju inte hur framtiden blir. Den existerar ju inte. 
 
 

Det ord jag har valt för 2017 är frihet. 

 
Det är enkelt och lätt som en sommarvind samtidigt som det är storslaget och episkt. Men det är vad jag behöver nu. 
 
Frihet, i äkta William Wallace-anda från förtryck och kontroll. 
 
Frihet utanför den strama bur jag fångats i genom utmattningens vassa klor och samhällets normer. 
 
Frihet i själ och sinne. Frid inuti. Den oändliga frihet jag känner vid de flesta stunder av väl genomförd meditation. Mer sånt. 
 
Frihet att orka röra kroppen. 
 
Frihet att själv kunna ta kontroll över mitt liv och min vardag. Om så bara tankemässigt. Friheten att äga mitt eget liv igen. 
 
Behövs det fler förklaringar? Det har hänt så mycket på ett år och en sak som förändrats är min syn på regler och hur jag ibland faktiskt färglägger utanför linjerna, eller lämnar fält tomma mellan varven. För att jag kan och vill. För att jag själv är fri att besluta om ett fält är värt att ägna tid på att färgläggas eller om linjerna är värda att respekteras. Oavsett vad andra tycker. De kan ägna sig åt att tycka kring sina egna målarböcker. Jag ifrågasätter och lämnar mer utrymme åt slumpen, eller bara åt andra att lösa problemen. Allt är inte mitt ansvar och jag har friheten att välja och friheten att släppa taget. 
 
Men jag är inte riktigt hela vägen där än. Jag strävar mot en ny slags frihet som jag kan bära med mig genom 2017 och vidare genom livet. För livet tar inte slut nästa vecka, även om det kan kännas så ibland. Det fortsätter bortom det som sker just här och nu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anna-Maria

Så otroligt vackert formulerat!

Stort TACK för att du väljer att dela med dig av det vackra du bär på.
Emellanåt när jag läst din blogg så har jag upplevt att du skriver, tänker och formulerar dig just så som jag själv hade gjort om jag hade ägnat mig åt en blogg. Det är så otroligt många av dina tankemönster och livsvägar som är så lika mina egna. Det ger mig mycket att läsa om det du berättar.

Jag upplevde mängder med bilder och känslor av forsar och "helikopterfilm" över en stor skog inuti mig av att läsa det här inlägget. Du ger mig stor inspiration inför 2017!! Stora visioner om frihet kommer fram i mig inom precis de områden du definierar.

Återigen Tack för dina ord och jag önskar dig och din familj stor lycka på er livsväg under detta nya år 2017!

Vänlig hälsning från Anna-Maria

Svar: Tack, tack och tack för dina fina ord! Det känns otroligt fint att du känner så inför det jag skriver och att mina ord skapar de upplevelserna hos dig. Jag hoppas att vi båda får ett bättre 2017 och att du vill fortsätta följa mig på resan framåt och uppåt! Tack för ditt stöd <3 Kram
Linnéa

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress