Mmmm Musik...
Första tiden som sjuk, stressjuk alltså, klarade jag inga intryck alls. Jag hade nog mått bra i en isoleringscell någonstans. Tomt, tyst, mörkt. Inga krav, inga förväntningar. Vid ett par tillfällen försökte jag titta på något serieavsnitt, men fick stänga av. Kunde inte ens ligga ner under täcket med ögonen stängda och lyssna på radio, eller ens musik. Bara extremt lugn musik och samma slinga om och om igen, så jag inte behövde fundera på vad som skulle hända eller komma härnäst. 
 
Det var definitivt inte någon shuffle på senast släppta låtar direkt. Vad som helst var ett intryck för mycket just då. Jag kan fortfarande ha stunder nu när jag behöver stänga ner, men det går inte att jämföra på långa vägar. 
 
När musik började fungera för mig fick jag skapa nya spellistor. Musiken jag lyssnat på innan påminde för mycket om hur dåligt jag mått. Det var inga glada toner jag matat mig själv med. Även om det varit glatt och peppigt hade det nog påmint mig om hur miserabelt det var inne i mig. 
 
För en kort tid sedan dök en funktion upp i Spotifyappen. Mina mest spelade låtar 2016. Det var desto roligare. som den HSP jag tydligen är lever jag mig in i musiken. (Kanske spiller även synestesin över till musik eftersom jag tänker på olika låtar i olika färg till viss del, men inte på samma sätt som för datum och årtal. Har ni missat när jag berättat om synestesi och undrar vad sjutton det är?! ----> Kolla här :)  Även här kan du läsa mer om synestesi, samt HSP om du undrar vad sjutton det är då. ;) Sorry för sidospåret här. )
 
Mina mest spelade låtar 2016 verkar ha ett slags tema genom att många artister har bokstaven M i namnet ;) 
 
Melissa Horn
of Monsters and men
Maxida Märak 
Maria Mena 
Molly Sandén
Miriam Bryant
Marcus och Martinus (What?? Kan bero på 8-åringen) 
 
Men, det är bara en liten del av listan så egentligen finns nog inget egentligt tema. Var bara så lustigt att många av dessa låg högt på listan....  
 
Min absoluta favorit är ändå, även detta år, Mumford and sons. Ett band jag förälskade mig i från första tonen jag hörde. Minns det ögonblicket när I will wait spelades på radion i bilen. Instant crush i deras musik. Inte minst denna låt som jag vill bjuda på här: 
 
 
En låt jag aldrig, aldrig tröttnar på. Varsågoda!