Felkonstruerade strategier - måndagslänken

Jag slogs av en insikt nyligen. Då, när allt kändes tungt och jobbigt för någon vecka sedan. Det kanske blev tydligt eftersom jag har mått så mycket bättre under en längre period innan det blev tungt och jobbigt igen. Alltså bra i själen, humöret, även om energin inte räcker hela vägen. Det som hände i det tunga och mörka var att jag fick en lust att springa ifrån allt och alla. Jag ville inte vara med längre. Jag ville ge upp och skrika åt alla andra att ge upp. Sluta bry er! Jag är inte värd det! Jag säger upp mig från allt och vill inte vara till besvär för någon någonstans någonsin igen.

Det var en gammal instinkt som tog över. Vad som händer när det blivit ett sånt här känsloläge skrämde mig. Min reaktion blir genast att tycka illa om mig själv. För om jag ogillar mig själv finns det ingen anledning att stå upp för mig själv, ingen anledning att kämpa eller säga ifrån. Jag har gjort det så länge att jag inte ens lagt märke till det förrän nu.

Jag ville rasera allt jag byggt upp senaste månaderna, bara för att jag inte längre orkade kämpa, stå på mig eller tro att jag hade rätt. Jag ville inte tycka om mig själv för det gjorde så ont att känna mig ensam och utsatt...

 

När jag plötsligt kunde se det här blev jag ledsen. Jag undrar hur mycket tid jag lagt ner på att säga till mig själv att jag inte är värd att stå upp för. Bara för att inte vara till besvär, inte ställa till med bråk eller liknande. Bara för att anpassa mig till andra och vara till lags.

Därför fortsätter jag att ösa omtanke och medkänsla över mig själv. Jag tillåter mig att göra saker, att känna saker och att vara mig själv. Jag fortsätter att försöka lära mig att tycka att jag är värdefull så att jag nästa gång jag vill ge upp kan påminna mig om att inte falla in i mitt gamla beteende. Kanske att jag kan sluta vara rädd och kanske att jag kan börja tycka att jag är värd att kämpa för.

Jag har bara ett länktips idag och det hänger lite ihop med detta.

Dela gärna era tankar kring hur ni ser på er själva och hur ni gör för att vara snälla mot er själva. Hur gör en egentligen?

 
Alldamnstories

Så sant. Känner igen mig.... Efter min senaste dipp kände jag likadant. Älskar btw mindbodygreen! Prenumererar på deras länkar som är fantastiska! Kram!

Svar: Åh, så jag är inte ensam! Usch, tänk så vi gör mot oss själva. Det gör lite ont i hjärtat att tänka på det. Visst är MBG bra! Så mycket intressant läsning! :)
Linnéa

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress